Noen ofte stilte spørsmål om privat etterforskning.

Trenger du bistand med oss som privatdetektiv eller etterforsker ? Kontakt oss i dag.

  Epost og/eller telefon (påkrevd)

  Ditt navn og beskjed til oss

  Hva er en privat etterforsker?

  En privat etterforsker (skrives også privatetterforsker) kalles også for privatdetektiv og PI (Engelsk: Private Investigator). De er fagfolk med en bakgrunn fra politi, juss, militæret og liknende. Det som kjennertegner en privatetterforsker er at han eller hun er eksperter på etterforskning. De er ofte med på å undersøke, forske og å utføre overvåking. En PI eller privatetterforsker besitter juridisk og etisk kompetanse for å sørge for at en etterforskning foregår innenfor lovens rammer. Den informasjon som samles inn kan betraktes som bevis i en rettssak for en domstol. Private etterforskere har ofte sertifiseringer og er medlem av større organisasjoner for å kunne utføre sitt arbeid. I noen land kreves det også lisenser, dette gjelder ikke i Norge. Politietterforskere som pensjonerer seg velger ofte å bli gransker innen det private næringslivet og for privatpersoner. Flere med bakgrunn som politibetjent finner sammen med andre ansatte fra politiet og velger yrket.

  Etterforsker på vei ut av et åsted.

  Typer av private etterforskere

  Privatetterforskere jobber for ulike enkeltpersoner , advokater , bedrifter og etater , for å bekrefte eller avkrefte opplysninger . Privatetterforskere (Engelsk: PI) har tradisjonelt tatt på seg alle typer saker som de ble leid inn for å utføre. Men idag har også privatetterforsker som jobb å finne den rette eksperten til ditt formål. Være seg skriftekspert, det beste DNA-laboratoriet o.l. Noen etterforskere spesialiserer seg på cyber kriminalitet, juss og lov, corporate etterforskning og økomisk utroskap.

  Private Investigator Ansvarsområder

  Avhengig av hvilken type etterforsker som blir ansatt, den grunnleggende undersøkende arbeid for private etterforskere , inkluderer:

  • utfører spaningsoperasjoner , avhengig av deres oppdrag.
  • spørsmål personer for å skaffe bevis
  • utfører søk ved hjelp av datamaskin databaser , offentlig domstol poster, kreditt-rapporter , et. al , ressurser til å samle informasjon for undersøkelsene .
  • skriver case rapporter og oppsummeringer for dokumentasjon.
  • informerer nødvendig personell til en mistenkt plassering.
  • kan pågripe mistenkte for å slå dem over til polititjenestemenn.
  • analysere informasjon om mistenkte og forbrytelser , som skal brukes i rettssaker
  • advare folk som forårsaker problemer, og er nødvendig, kan kaste dem ut fra et sted.
  • vitne på høringer, retten prøvelser , og å presentere sine bevis.

  Hva er prisen for å leie en privat etterforsker?

  Vårt timesalær er kr. 1 800 – kr. 3 600 inkl. mva.

  PI kan lade forskjellige priser , basert på deres arbeid . Noen belaste en timesats , en flat avgift , eller beredskap avgifter . PI må faktor i kostnader som er en del av deres undersøkende arbeid , som reiser, hotellkostnader , gass , utstyr koster , telefonsamtaler , og generelle overvåkings timer. Unødvendig å si , at en kriminell etterforskning avgiften kan være mer enn en nasjonal overvåking etterforskning . Private Investigation Association of America, siterer grunnleggende timepriser mellom kr. 400 til kr. 3000, men det kan også innebære kr. 500 til kr. 1000 i timen .

  Uansett privat etterforsker som er leid alltid få en skriftlig kontrakt eller avtale , som tydelig skisserer alle potensielle kostnader . Som advokater , vil mange private etterforskere krever et depositum kjent som en retainer før de begynner å jobbe . Holdere er basert på antall timer som en PI fungerer, og hvis de går over den tiden , da den private etterforskeren vil be sin klient for ekstra betaling for å fortsette arbeidet . Private etterforskere er pålagt å holde en spesifisert liste over alle sine utgifter , osv , slik at deres avgifter og kostnader kan rettferdiggjøres.

  Privatetterforsker pris

  Som nevnt i avsnittet over er privatetterforsker pris 1500 kroner per time inklusiv moms i de fleste tilfeller. Prisen er per 2023 og vil nok justeres på grunn av inflasjonen vi opplever. Du betaler per bank, vipps eller med kredittkort. Noen byråer godtar også Bitcoin som betalingsmiddel.

  Bruk alltid privatetterforskere med lang erfaring. Bransjen er ikke kontrollert gjennom lisensiering og det finnes mange eksempler på klienter som velger en uerfaren privatetterforsker. Privatetterforsker Norge er en av landets største byråer og vi har taushetsplikt. Diskresjon er også en del av privatetterforsker pris, da de billigste tjenestetilbyderene ikke overholder hverken GDRP eller diskresjon.

  Prisen for privatetterforsker i Oslo og andre storbyer er høyere enn på mindre tettsteder.

  Hvordan finne en privatetterforsker

  Når du trenger å finne en pålitelig , en erfaren og kunnskapsrik privat etterforsker, er det skritt å ta som vil hjelpe i søket :

  • be om anbefalinger fra lokale advokater , politi kontorer , bedrifter , venner og PI referanser.
  • utføre en grundig forskning lokale private etterforskere og stille dem spørsmål , som:
   • en . be om å se sin lisens , som skal ha et identifikasjonsnummer , som kan kontrolleres med kommunene for gyldighet.
   • de bør ha sitt eget kontor , noe som er et tegn på deres profesjonalitet.
   • be om deres konkrete erfaringer i tilfelle at du er å ansette dem for.
   • sjekke med Better Business Bureau for eventuelle klager.
   • sørge for at de har rett til forsikringsdekning.
   • de fleste PI vil tilby en gratis konsultasjon , som er der potensielle kunder kan stille disse spørsmålene.
   • private etterforskere ikke press deg til å ansette dem , de burde gi deg tid til å avslutte søket.
   • spør om de er medlemmer av en etterforskere organisasjon eller forening . Som medlemmer av etterforsker organisasjoner, PI stadig utdannet og sertifisert , samt å være utdannet i dagens teknologi og teknikker. Også , PI er holdt til de høyeste etiske koder i rettshåndhevelse.
  • det første møtet skal føle deg komfortabel og gir en god rapport . De bør også være informativ, om hvordan de vil gjennomføre sin etterforskning og hva han / hun trenger for å gjøre jobben sin.

  Tilleggsutdanning i å ansette riktig PI for deg , er at de må sikre konfidensialitet , integritet og diskresjon . De bør også ha erfaring og kommunikasjonsevner å jobbe med sine kunder . Fordi du som hiree , kan eller ikke kan være forberedt , følelsesmessig, for å håndtere utfallet av etterforskningen . Som en film linje gang antydet – kan du håndtere sannheten ? En privat etterforsker må også være i stand til å håndtere etterforsknings tid linjer og klienter som kan bli opphisset . Utføre den rette søke undersøkelser selv for en god PI og å stille de riktige spørsmålene , kan gi deg den rette personen for etterforskningen , pluss det vil spare på eventuelle misforståelser nedover veien .

  Det kan være sjelden at du faktisk nødt til å bruke en privat etterforsker i en situasjon . Men når du trenger en det vil være avgjørende å ha en god en.

  Når du velger å leie en privat etterforsker er det viktig at du fokuserer på å få det beste du muligens kan. Men hvordan velger du? Her er noen av de tingene som du bør tenke på når du velger å ansette en person som vil være din privatetterforsker .

  Er den private etterforskeren forsikret og lisensiert ?

  Avhengig av hvilket land du er basert på, vil den private etterforskeren har et utvalg av kravene for å bli lisensiert i feltet slik at de kan utføre sitt arbeid effektivt .

  Det er et ansvar mellom etterforsker og klienten at de er klar over de ulike lovene i staten med som etterforskningen pågår. Etterforskeren som du jobber med bør også være i stand til å vise ansvar forsikring .

  Kan din etterforsker gi eksempler på arbeid eller referanser ?

  Hvis du velger å investere i en privat etterforsker som er erfarne , bør de være i stand til å gi deg et utvalg av prøver og referanser fra tidligere saker .

  Det er imidlertid viktig å huske på at mange av disse arbeidsprøverkan vise informasjon som identifiserer individer innenfor saker og disse må endres for å beskytte identiteten til visse individer.

  Det er imidlertid viktig at du ser prøvene slik at du kan skissere kvaliteten på etterforsker som du velger å bruke.

  Hvem og hvordan vil min sak bli håndtert ?

  Den private etterforskeren vil vanligvis ta på de viktigste oppgaver i jobben og deretter passere over de mindre oppgavene til et team av personer som de arbeider med . Det er en god idé å skissere som skal jobbe med saken og be om opplysninger om enkeltindivider og deres erfaring innen feltet .

  Du ønsker kanskje å be om tidligere arbeidserfaringer fra disse personene .

  Du kan også trenge å be privat etterforsker om sine internasjonale kontakter , slik som å få en full forståelse av sin virksomhet nettverk .

  Har den private etterforskeren tilhører noen organisasjoner på et profesjonelt nivå

  Etterforskere ofte tilhører organisasjoner som World Association of private etterforskere og detektorer innenfor norsk Forbund .

  Organisasjon som disse tilbyr et høyere nivå av trening og deretter tildele etterforskere med sertifikater slik at de kan bevise at de har gjennomført opplæringen.

  Ikke bruke etterforsker uetiske måter å få informasjon ?

  Det kan være en god idé å stille dette spørsmålet så mange kunder har funnet seg involvert i skandaler fordi etterforskerne jobbet i skyggefulle måter.

  Det er derfor viktig at du skissere et utvalg av parametere med din etterforsker slik at de forstår hva de er og har ikke lov til å gjøre. Dette kan skje i form av et engasjementsbrev som både du og etterforskeren bør være klar over.

  Vil dette være en privilegert kommunikasjon og vil alt trenger å bli satt inn i den åpne ?

  Det finnes et utvalg av rettighetsloversom er tilgjengelige for etterforskere og klienter og deres kommunikasjon og disse varierer mellom stater . Klienten og etterforsker bør både være kjent med disse lovene i staten.

  Hvis noen tourney er beholdt etterforsker, vil en ekstra mengde juridisk arbeid være nødvendig.

  Imidlertid ikke etterforsker ikke trenger å vite hver eneste detalj . Det er imidlertid viktig at etterforskeren blir fortalt om viktig informasjon før en privatetterforsker er ansatt , slik at når en utbygging ikke oppstår, en effektiv og grundig etterforskning kan fortsette og være vellykket.

  Hvordan bli privatetterforsker

  Det er mange krav til en privatetterforsker. Du må kunne granske, spane og intervjue (avhøre). Det finnes ingen offentlig utdanning utover politihøgskolen som tilbyr dette i Norge.

  Privatetterforsker utdanning tilbys kun av landets største privatetterforsker byrå.. Her får du skreddersydd privatetterforsker utdanning slik at du selv kan bli en del av oss. Å utdanne seg som privatetterforsker tar 6-12 måneder, men krever at du har en relevant bakgrunn.

  Privatetterforsker utdanning koster mellom kr. 50 000,- og kr. 100 000,- (prisen er per 2024).

  Etterforsker innebærer mye kontakt med mennesker. Lønn er ikke det som driver en god etterforsker. De aller fleste jobber med dette fordi de elsker etterforskning og kriminalteknikk. Her møter de på forhold og store utfordringer som vil avsløre straffbare forhold.

  Hvor mye tjener en etterforsker i Kripos?

  En etterforsker i Kripos tjener alt fra 600 000 kroner og oppover.  Politiet og Kripos gir lønn basert på utdannelse og antall år man har vært i tjeneste.

  Hvem etterforsker politiet

  I Norge er det spesialienheten for politisaker som etterforsker politiet. Journalister og privatetterforskere er også yrkesgrupper som i visse tilfeller gransker politiet.

  Hva er formålet med etterforskning?

  Målet for en etterforskning er å finne svar på spørsmål. En etterforskning av et drap vil prøve å finne ut hvem som står bak drapet og hva motivet var.

  Behov for etterforskere i Norge

  Det er et stort behov for etterforskere i Norge. Både innen politiet og i det private næringslivet. Det vil bli behov for flere ansatte i fremtiden fordi trenden tilsier at antall kriminalsaker går opp. Det er altså flere anmeldelser idag enn det var for 10 år siden.

  Statistikk for etterforskerede lovbrudd finner du her hos Statistisk sentralbyrå.

  – Utviklingen har vist en nedgang i ferdig etterforskede lovbrudd over tid, men med noen årlige variasjoner. Økningen vi ser i 2022 skyldes en betydelig økning i særlig eiendomstyverier, sier Kari Malene Dyrstad, førstekonsulent i Statistisk sentralbyrå. Les hele artikkelen her.

  For å oppsummere

  Når du leie en privat etterforsker du må kanskje tenke på en unik måte som dette er ikke noe som skjer med jevne mellomrom . Sørg for at du stiller de riktige spørsmålene , slik som å unngå eventuelle problemer og katastrofer som kan skje videre

  Vi bistår deg gjerne hvis du trenger hjelp. Les mer om oss her.