De fleste vet ikke dette, men for hver to sekunder, en identitet stjålet i Norge. Mind du, er at Norge alene. Dette forventes å eskalere som årene går av hvis vi ikke gjør noe. Så, hva skjer når identiteten din blir stjålet? Dine personlige opplysninger vil bli brukt til å begå svindel og kreditt status vil bli skadet. Dette er ganske skremmende, for ikke å nevne hele tiden og pengene det vil koste deg å gjenopprette ryktet ditt. Her er noen tips for deg å ikke være et offer:

Vær på vakt om å gi ut informasjon

Vi kan ikke unngå å bruke minibanker og debet maskiner, men vi kan hindre andre mennesker å se våre kortnumre og PIN-kode. Unn dine kort som hvordan du behandler din smartphone – sørg for at du vet dens oppholdssted og holde dem sikkert bort fra andre. Vær oppmerksom på omgivelsene når gi fra seg personlig informasjon over telefon eller ved bruk av debet pin tall Beskytt din PIN-kode.

Aldri skrive en PIN-kode på en kreditt / debetkort eller på en papirlapp holdt i lommeboken.

Jevnlig kontrollerer finansiell informasjon

Hvis du mistenker at noen har brukt din kontoinformasjon, ikke vente å bekrefte det. Sjekk umiddelbart kreditt-rapporten.

Være digitalt trygg

Bursdagen din og fødested bør ikke være på offentlig på sosiale nettverkssider. Også sørge for at dine passord for forskjellige nettsteder er ikke det samme. Brannmurer og antivirus programvare vil også bidra til å beskytte systemet ditt mens du holder programmene dine oppdatert. Hackere kan vise innholdet i datamaskinen din og stjele din personlige informasjon. Saken er den samme for smartphones, offentlig Wi-Fi er ikke alltid trygt, så sørg for at du bare bruke en klarert personlig tilknytning.

Holde unna alle dokumenter som har sensitiv informasjon

Det vil komme en tid som du vil bli kvitt datamaskinen. Men ikke begå den feilen å ikke rydde ut informasjonen først. Det er folk som kan gjenopprette din personlige informasjon selv når den har blitt slettet. For å unngå dette, kan du få en gratis skrubbing program for å tørke all din informasjon. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør dette, så spør en betrodd person til å gjøre det for deg. En annen ting er å sørge for at du makulere alle dokumenter som inneholder opplysninger som kan identifisere dem, spesielt når det har kredittkortnummeret, personnummer, og kontonummer.

Ikke stol på uønsket e-post som ber om personlige opplysninger

Unngå for vane å åpne e-postmeldinger som er ukjent for deg. Hvis du ikke kjenner avsenderen, du bedre ikke åpne den fordi den kan inneholde skjulte virus. Hvis du ønsker å ungen rundt og svare på en spammy e-post, bør du ikke gjøre det. Avkastningen epost kan bekrefte eksistensen til spammer. Også pass av nettsteder som ber om din e-post og personlig informasjon i bytte for en fordel eller bunt av pakken.